Curs Complementar Psihologie Clinica

Curs Complementar Psihologie Clinica

Incepand cu data de 21 martie 2015 se organizeaza Cursul Complementar de Psihologie...

Grupuri de lucru cu parintii de copii autisti

Grupuri de lucru cu parintii de copii autisti

Grupurile functioneaza in masura in care se inscriu minim 5 parinti. Intalnirile grupului se...

Grup de lucru -

Grup de lucru - "Scoala Parintilor"

Se organizeaza la solicitare, oridecate ori se cumuleaza un grup de minim 10 solicitari si...

Grup de lucru -

Grup de lucru - "Afectivitatea si Fertilitatea"

Se organizeaza la solicitare, oridecate ori se cumuleaza un grup de minim 10 solicitari si...

 • Curs Complementar Psihologie Clinica

  Curs Complementar Psihologie Clinica

 • Grupuri de lucru cu parintii de copii autisti

  Grupuri de lucru cu parintii de copii autisti

 • Grup de lucru -

  Grup de lucru - "Scoala Parintilor"

 • Grup de lucru -

  Grup de lucru - "Afectivitatea si Fertilitatea"

MOTTO: "Tranzitia este o problema eminamente psihologica"

Redirectionati 2%

Conform procedurii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul datorat statului catre o organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie). In acest fel, respectiva persoana comunica statului modul in care doreste sa fie cheltuita o parte din impozitul sau pe venit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre cetateanul respectiv catre asociatia sau fundatia dorita de acesta.

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din 2012 sa sprijiniti activitatea PSIHOSOMATICA (a se vedea lista de proiecte incheiate), va rugam sa completati si sa transmiteti pana la data de 25 mai 2013 doar unul dintre cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

daca aveti doar venituri din salariu DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati-o. Anul la care se face referire in declaratie este anul 2012, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2012, conform fisei fiscale. Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare pentru 2% din impozit, lasati casuta necompletata, ea va fi completata de catre organele fiscale.

daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati-o. Din nou, anul la care face referire declaratia este anul 2011, deoarece acesta este anul la care ne referim. Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare pentru 2% din impozit, lasati casuta necompletata, ea va fi completata de catre organele fiscale.

Cei care, pe langa salarii mai obtin si alte venituri, vor completa formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III „Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Datele necesare pentru completarea declaratiilor:

 • Denumire entitate non-profit: Asociatia PSIHOSOMATICA
 • Cod de identificare fiscala: 9684727
 • Cont bancar (IBAN): Ro71BACX0000003005985001UNICREDIT TIRIAC BANK, Constanta

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la contribuabil. Al doilea exemplar il puteti depune direct, sau il puteti trimite prin posta cu scrisoare recomandata (cu confirmare de primire)la Administratia Finatelor Publice a localitatii de domiciliu.

In conformitate ccu OG nr. 92/2003. art. 11, alin. (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice. In cazul in care doresc, cei care au directionat 2% pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care ii directionati catre asociatia PSIHOSOMATICA vor fi folositi pentru finantarea unor proiecte destinate imbunatatirii serviciilor psihologice din judetul Constanta si din tara.

Proiectul pentru care adunam bani in momentul acesta este "Curs de psihologie clinica gratuit pentru psihologii scolari (daca s-ar putea faceun link la o pagina pe care sa o numim Proiectul in asteptare). La sfarsitul colectei, vom publica pe site cati bani am colectat si daca putem sa demaram proiectul.

Pentru persoanele juridice

Acestia pot face donatii/sponsorizari care se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt indeplinite in acelasi timp urmatoarele conditii (Conform Codului Fiscal al Romaniei, Titlul II, Art. 21, alin. 4, lit. p):

 • sunt in limita a 0,3% din cifra de afaceri
 • nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc baremul de mai sus, pot fi totusi inregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile. Actul de sponsorizare va fi consemnat de catre ambele parti pe baza documentelor ce atesta efectuarea sponsorizarii.

Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor nostri; pe aceia dintre ei care vor fi de acord, ii vom publica in "Cartea donatorilor"